رک شبکه دیواری از تجهیزات مهم در مجموعه های کاری است . این محصول هر چند که تاثیری بر آپلود و ذخیره سازی اطلاعات ندارد ، اما با سازماندهی تجهیزات در فضای ساختمان ، عملکرد آن ها را کنترل می نماید .
تا به امروز در بازار هیچ جایگزینی برای رک ها وجود ندارد . این محصول با نگهداری از سخت افزار ها و نرم افزار ها ، تغییراتی اساسی در سرعت ، قدرت و عملکرد مجموعه ایجاد می کند . از این رو تا حد قابل توجهی درصد خطا و ارور سرور ها کاهش پیدا می کند .
در ادامه مبحث درباره این محصول و انواع آن توضیح می دهیم ، با ما همراه شوید .
بخوانید: آشنایی با رک شبکه ایستاده
معرفی رک دیواری
رک شبکه دیواری یک وسیله بسیار کارآمد در ذخیره سازی تجهیزات الکترونیکی و شبکه های کامپیوتری است . این محصول کارآمد به صورت عمودی نیز بر روی دیوار های داخلی و خارجی ساختمان نصب می گردد .
از این نوع رک ها می توان در فضا های مختلفی استفاده کرد . تولید این تجهیز در رنگ ، شکل ، جنس ، قابلیت و یونیت های مختلفی انجام می شود . مشتریان عزیز می توانند متناسب با نیاز و نوع تجهیزات مجموعه نسبت به خرید این محصول اقدام کنند .
رک دیواری معمولاً از جنس فلز ساخته می شود . این محصول امکان نصب پنل های پرده ای ( Patch Panel ) و سوییچ های شبکه ( Switch ) نیز برای کاربران مهیا می سازد . در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها جهت نظارت و مدیریت شبکه های کامپیوتری از رک شبکه دیواری استفاده می شود .
بهره گیری از رک دیواری به دلیل مزایایی همچون صرفه جویی در فضا ، دسترسی آسان به نرم افزار ها و سخت افزار ها ، افزایش پایداری شبکه و… برای سازمان ها و شرکت ها از اهمیت بالایی برخوردار است .
انواع رک دیواری
رک شبکه دیواری ، ایمنی و سرعت را برای مجموعه های اینترنتی به همراه دارد . این محصول از صد ها یونیت در سایز های مختلف تشکیل می شود . با کمک از این محصول می توانید تمامی ابزارآلات ریز و درشت شبکه را در ابن جعبه فلزی نصب کنید .
رک دیواری به طور کلی در دو نوع فضای باز و بسته تولید می گردد . از آن جایی که ساختار و ماهیت این دو دستگاه یکسان نیست ، با قرار گیری در مجموعه ، عملکردی متفاوت از خود بروز می دهند . در زیر ، به برخی از پرفروش ترین مدل های رک دیواری اشاره می کنیم ، به آن ها توجه کنید :
رک دیواری با فضای باز :
در این نوع از رک ها تجهیزات الکترونیکی به صورت مستقیم بر روی یکدیگر نصب می شوند . در این نوع از تجهیزات ، هیچ پوشش خاصی برای نرم افزار ها و سخت افزار ها وجود ندارد .
رک دیواری با فضای بسته :
این محصول برای جلوگیری از آسیب رسیدن به تجهیزات شبکه ، برای هر یک پوششی قرار داده است . معمولا رک دیواری با فضای بسته از جنس فلز و شیشه می باشد .
رک دیواری با قفل الکترونیکی :
این محصول دارای سیستم قفل الکترونیکی است که با استفاده از کد یا کارت های مخصوص ، تنها به افراد خاصی اجازه دسترسی به ابزارآلات داخل رک را می دهند .
- رک دیواری با پنل های پرده ای : این نوع رک ها برای نظارت و مدیریت شبکه های کامپیوتری استفاده می شوند . در آن تجهیزات شبکه همانند پچ پنل و سوئیچ شبکه قرار می گیرد .
- و …
همچنین ، رک های دیواری به صورت سفارشی با ابعاد دلخواه نیز تولید می شود . از این رو اگر رک شبکه دیواری بازار پاسخ گو نیاز شما نیست ، مستقیما از تولیدکننده سفارش دهید .
مشخصات رک دیواری
رک دیواری شبکه یک محصول فلزی پرطرفدار در صنعت الکترونیک است ، که با وجود کیفیت بالا و عملکرد بی نظیرش در اکثر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد . این دستگاه قدرتمند توانایی مقابله با عوامل محیطی و آلاینده های شیمیایی را دارد .
رک ها می توانند حتی در شرایط بد محیطی نیز سلامت و ایمنی دستگاه ها را حفظ کنند . مشخصات رک شبکه دیواری با این که مبحثی تخصصی است ، اما در انتخاب شما نقش دارد .
از مشخصات بارز رک شبکه دیواری می توان موارد ذیل را نام برد :
ارتفاع :
ارتفاع رک دیواری معمولاً بین 6 تا 18 U است . ارتفاع این محصول بر حسب واحد U اندازه گیری می شود ، که هر U معادل با ابعاد 44.45 میلی متر می باشد .
عرض :
عرض رک دیواری نیز به صورت استاندارد بین 19 تا 23 اینچ هست .
عمق :
عمق رک دیواری بنابر جداول استاندارد معمولاً بین 50 تا 60 سانتی متر است .
جنس :
رک دیواری در جنس های مختلفی مانند فلز، شیشه و پلاستیک ساخته می شود .
کاربرد رک دیواری
رک شبکه دیواری ، کمد شبکه های اینترنتی و مخابراتی محسوب می شود ، که بر دیوار های داخلی و خارجی مجتمع نصب می گردد . از آنجایی که در سال های اخیر ، استفاده از دستگاه های الکترونیکی و تجهیزات شبکه چندین برابر شده است ، نیاز به فضای اضافی برای نصب آنان در مجموعه احساس می شود .
رک دیواری در ساختمان فضای کمی را اشغال می کند . بدین تربیت کاربر می تواند طبق برنامه ای سنجیده ، تجهیزات خود را در محیط قرار دهد . افراد از نصب رک شبکه دیواری در مجتمع ، اهداف مختلفی را دنبال می کنند . موارد ذیل کاربرد این دستگاه را در مجموعه های اینترنتی و مخابراتی شرح می دهد :
نصب تجهیزات شبکه :
رک دیواری قابلیت نگهداری از ابزارالاتی همچون سوئیچ ، روتر ، مودم و دستگاه های دیگر را دارد .
نصب تجهیزات الکترونیکی :
این محصول به عنوان یک فضای ذخیره سازی ، جهت نصب تجهیزات الکترونیکی مانند سرور، دستگاه های امنیتی و … به شخص کمک می کند .
سیستماتیک کردن فضا :
با نصب رک دیواری ، فضا به صورت منظم و سیستماتیک درآورده می شود ، که تغییراتی خوشایند در سازمان به وجود می آورد .
حفاظت از تجهیزات :
این تجهیز کارآمد ، فضایی محافظت شده در مجموعه بنا می سازد . با کمک از این دستگاه تا حد قابل توجهی بر عمر مصرف تجهیزات شبکه افزوده می شود .
سخن پایانی
آماد سیستم یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان رک در کشور است که به صورت اینترنتی نیز خرید این محصول را برای هموطنان مهیا می سازد .
بخوانید: رک دیواری