ما در طولِ این مطلبِ از خود در آماد سیستم با آموزش سوکت زدن کابل شبکه به کنارِ شما آمده ایم. منظور ما از چنین کاری اتصالِ کابل شبکه زوجی که در هَم تابیده بوده به سوکت شبکه است. در واقع ما برای راه انداختنِ شبکه به تعداد کابل هایی با طولِ مناسب نیاز خواهیم داشت، که به سوکت ها وصل شوند. شاید که هزینه مربوط به خرید پیچ کورد برای شما دوستِ عزیز کمی بالا باشد. همچنین آنها دارای طولی بوده که از قبل تعیین شده است. بنابراین امکان دارد، که با طولِ مد نظر ما هماهنگی نداشته باشد.
به هَر حال گاهاً لازم است، خودِ ما وارد عمل شویم. به همین خاطر ما در طولِ این نوشتار از خود به کنارِ شما آمده ایم. ما را همراهی نموده و به پاسخِ سؤالات خود در این زمینه دَست یابید. البته شما عزیزان در صورتِ وجودِ سؤالاتی بیشتر امکانِ تماس با ما را خواهید داشت.
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
تجهیزات لازم برای سوکت زدن کابل شبکه
قبل از هرگونه صحبتی در ارتباط با آموزش سوکت زدن کابل شبکه بهتر است، در رابطه با تجهیزات لازم بگوییم. پس در ادامه متن همچنان با ما همراه باشید!
· کابل شبکه
اوّلین و مهم ترین جزء کابل شبکه است. شما باید در انتخاب آن به نوعِ کاربری خود و انتظارتتان توجه داشته باشید. مثلاً به کابل شبکه UTP نیاز دارید، یا خیر! و مواردی اینچنینی!
· سوکت RJ-45 یا سوکت شبکه!
این قطعه در سَر کابل قرار گرفته و نمی توان نسبت به کارآیی آن بی توجه بود. چرا که زمینه ساز اتصال کابل به سایر قطعات چون؛ کیستون، میکرو سوئیچ و… خواهد بود.
· استریپر
از این ابزار در راستای جدا نمودنِ روکش پلاستیکی موجود بَر روی کابل استفاده خواهد شد.
· آچار شبکه
در آموزش سوکت زدن کابل شبکه نباید نسبت به وجودِ آچار شبکه چَشم پوشی کنیم. در واقع آن برای پانچ نمودنِ کابل شبکه به سوکت RJ-45 مورد استفاده قرار می گیرد.
· تستر کابل
این وسیله به شما کمک خواهد کرد، تا اتصال کابل به سوکت را تست نموده و از درستی آن اطمینان حاصل کنید.
· کاور
چنانچه که شما از کاور برای سوکت و کابل استفاده بنمایید، در زمانِ جا به جایی و تکان خوردن ها کمتر در معرض صدمه خواهد بود. علاوه بَر تمامی اینها به لحاظ شکلِ ظاهری هَم زیبایی بیشتری برای شما به ارمغان می آورد.
· سیم چین
شما می توانید، از سیم چین در راستای بریدنِ سیم هایی اضافی کمک بگیرید. حال بهتر است، ضمن آموزش سوکت زدن کابل شبکه شما را با جوانبی دیگر آشنا کنیم. پس قدم به قدم همراه ما بوده و نسبت بدین عملیات آگاهی لازم را کسب کنید.
درباره کابل شبکه صحبت کنیم!
در واقع پیچ کورد همان کابل شبکه سوکت خورده است. این دو وسیله دارای خصوصیات برابر بسیاری می باشند. البته تفاوت هایی در دِل آنها وجود داشته و این منجر شده، تا کابل و پیچ کورد دارای کاربردهایی متفاوت باشند. حتی اگر که پیچ کورد دارای قیمت مناسبی هَم باشد، به خاطر محدودیت در استفاده شما باید کابل شبکه را انتخاب کنید. پیش از آموزش سوکت زدن کابل شبکه بهتر است، بگوییم؛
مطرح ترین نوعِ کابلCat5e و Cat6 می باشد. سوکت زدنِ هردوی آنها شبیه به هَم است. جنس و مقاومت آنها هَم با توجه به بودجه و نوعِ کاربری شما مشخص خواهد شد. ولی در کل بایست به برخی از استانداردها در این راستا توجه داشت.
توجه به رنگ بندی در فرآيندِ سوکت زدن کابل شبکه چه اهمیتی دارد!
دو استاندارد کلّی برای رنگ بندی کابل شبکه تعریف شده است. نوعِ رنگ بندی هَم با رشته داخلی کابل دارای ارتباطی مستقیم است. ما در قسمتِ زیر ضمن آموزش سوکت زدن کابل شبکه هر دو رنگ بندی را بررسی خواهیم نمود.
مشاهده محصولات
· استاندارد T-568A
ترتیب رنگ بندی استاندارد T-568A از قرار زیر خواهد بود!
- سفید سبز.
- سبز.
- سفید نارنجی.
- آبی.
- سفید آبی.
- نارنجی.
- سفید قهوه ای.
- قهوه ای.
حال بهتر است، استاندارد دوّم را بررسی کنیم.
· استاندارد T-568B
اغلب از این رنگ بندی استفاده شده و ترتیب آن به صورت زیر است!
- سفید نارنجی.
- نارنجی.
- سفید سبز.
- آبی.
- سفید آبی.
- سبز.
- سفید قهوه ای.
- قهوه ای.
نکته بعدی در آموزش سوکت زدن کابل شبکه این می باشد، که برای افزایش سرعت عمل و کیفیت کار این دو رنگ بندی نام برده را به ترتیب درست رعایت کنید. از سویی دقّت کنید، که تفاوت دو نوعِ استاندارد نام برده در جا به جایی رنگ نارنجی و سبز خلاصه می شود.
بررسی فرآيندِ سوکت زدن کابل شبکه
سوکت زدن کابل شبکه دارای چندین مرحله بوده که ما به آرامی و قدم به قدم توضیح خواهیم داد. پیش از صحبت در ارتباط با این مسئله بهتر است، خاطر نشان کرد؛ چنانچه که قصدِ شما سوکت زدن کابل لن (LAN) می باشد، برای پیش گیری از جا به جایی و ورودِ آسیب بدان حتماً از کاور کابل استفاده کنید.
· مرحله اوّل
در اوّلین مرحله مربوط به آموزش سوکت زدن کابل شبکه شما باید روکش کابل را بردارید و یا به اصطلاح آن را جدا کنید. با توجه به میزانِ مهارت خود شما می توانید، برای انجام این کار از تیغ موکت بُری یا سیم چین استفاده کنید. ولی برای آسودگی خیال و سپری شدنِ کارها به سهولت استفاده از استریپر را به شما پیشنهاد می کنیم. چرا که این وسیله بدون ورودِ آسیب به کابل روکش آن را جدا می نماید.
پس کابل را میانِ دهانه و تیغه قرار داده و استریپر را برای دو الی سه دور بچرخانید. البته باید در آموزش سوکت زدن کابل شبکه خاطر نشان کنیم! تعداد دفعات چرخش اسپریتر به جنس و نوعِ کابل شما بستگی خواهد داشت. در این روند شما نباید کابل را بیش از اندازه لخت بنمایید. چرا که موجبِ آسیب رسیدن به سیم و در نهایت وقوع اتصالی به مرور زمان می شود.
· مرحله دوّم
حال شما روکش کابل را جدا نمودید، درست است؟ کمی دقّت کنید، سیم ها در چهار زوج در هَم دیگر تابانده شده اند. این پیچ و تاب ها با هدفِ از بین بردنِ نویز شکل گرفته اند. پس سیم ها را از هَم جدا نموده و بنا بَر استانداردهای موجود در ذهن خود آن ها را صاف و یکدست در نهایت کنارِ یکدیگر جای بدهید.
· مرحله سوّم
در این مرحله از کار لازم است، که شما طولِ سیم ها را با یکدیگر برابر کنید. اینگونه در زمانِ پانچ نمودن به هیچ مشکلی برخورد نخواهید کرد، حتماً به این نکته در آموزش سوکت زدن کابل شبکه توجه داشته باشید.
· مرحله چهارم
ابتدا از درستی قرار داشتنِ سیم ها در کنار یکدیگر مطمئن بشوید. سپس به کمک آچار شبکه عملیات پانچ نمودنِ سوکت کابل شبکه را سپری کنید. شما باید به قدری فشار وارد کنید، که صدای پانچ شدن به گوشتان برخورد کند.
· مرحله پنجم
بهتر است، که در آموزش سوکت زدن کابل شبکه خاطر نشان شویم؛ چنانچه که تمایل به کسبِ اطمینان از درستی پانچ شدنِ سوکت ها دارید، کابل را اندکی با دَستان خود جا به جا کنید. اینگونه از شُل و وا رفته نبودنِ سیم ها مطمئن خواهید شد. پس از آن برای آخرین بار رنگ بندی کابل شبکه را بررسی کنید.
· مرحله ششم
در مرحله ششم کار شما به پایان رسیده است. تنها کاری که باید انجام بدهید، تست کابل شبکه و اتصال درست سوکت خواهد بود.
مراحل تست کابل شبکه
اکنون شما در آموزش سوکت زدن کابل شبکه مراحل را قدم به قدم پشت سَر گذاشته اید و نوبت به تست آن می رسد. اینچنین مطمئن می شوید، که کابل به خوبی کار می نماید! برای انجام چنین کاری بایست از تستر کمک بگیرید. توجه داشته باشید، که انواعی از تستر ها وجود دارد. امّا ما هم اکنون از یک تستر ساده کمک می گیریم. این وسیله به ما نشان خواهد داد، که دو سَر کابل دچار قطعی می شود و یا خیر!
علاوه بَر اینها شما با تستر ساده از درستی قرار گرفتن سیم ها مطمئن می شوید. اغلب این وسیله دارای دو قسمتِ مجزا می باشد. در بخش بزرگ تر خود حاوی دو ورودی بوده که ورودی مد نظر ما RJ45 می باشد. پس دو سر کابل که به سوکت زده شده را به جکRJ45 متصل نموده و دستگاه را روشن بنمایید. در آموزش سوکت زدن کابل شبکه باید به یک نکته توجه داشته باشید. آنهم این است، که؛
تستر دارای نه عدد لامپ کوچک بوده که عددِ یک الی هشتِ کابل را به نمایش می گذارد. چنانچه کابل را به خوبی پانچ نموده باشید، هشت لامپ گفته شده یک سَر دستگاه و هشت لامپ سر دیگر تستر بایست به ترتیب شروع به روشن شدن کند.
سخن آخر
دوستانِ عزیز ما در طولِ این مطلبِ از خود در آماد سیستم با آموزش سوکت زدن کابل شبکه همراه شما بوده ایم. همانطور که خواندید، مراحل مربوط به سوکت زدن را میباید قدم به قدم پیش رفت و در نهایت برای اطمینان از درستی کابل از یک تستر کمک گرفته شود. توصیه ما به شما این است، که در صورتِ عدمِ برخورداری از مهارت کافی با ما تماس گرفته و سؤالات خود را بپرسید.