ویژگی دیتا‌سنتر

خانه    بلاگ      ویژگی دیتا‌سنتر
ویژگی دیتاسنتر

ویژگی دیتا‌سنتر باعث شده است که  بسیاری از شرکت‌های بزرگ مدرن که با ترابایت اطلاعات کار می‌کنند، تمام ذخیره سازی  سرورهای خود را به مراکز  دیتاسنتر بسپارند. در این مقاله  بیشت با دیتا سنتر آشنا شویم و  ضمن آشنایی با آن  با ویژگی دیتاسنتر هم آشنا شویم.

جهت ارتباط با کارشتاسان فروش می توانید از طریق شماره تماس های زیر اقدام نمایید

مرکز داده چیست؟

دیتاسنتر یا مرکز پردازش داده یا مرکز داده یک مرکز فیزیکی است که عملیات و زیرساخت فناوری اطلاعات یک شرکت را متمرکز می‌کند.

هدف اصلی آن ذخیره، پردازش، مراقبت و انتشار داده‌ها و برنامه‌های کاربردی است. آنها برای تضمین تداوم خدمات یا مدیریت اطلاعات کلیدی ساخته شده‌اند.

ویژگی دیتاسنتر سبب شده که معمولاً توسط شرکت‌های بزرگی که اطلاعات زیادی را مدیریت می‌کنند استفاده شوند، که در بیشتر موارد به دلیل سطح حساسیت و محرمانه بودن نیاز به دقت زیادی در نوع و ویژگی دیتاسنتر دارد.

برای خرید رک دیواری کلیک کنید.

5 ویژگی دیتاسنتر

دیتاسنتر‌ها ممکن است از نظر اندازه و تعداد امکانات متفاوت باشند. با این حال، از چند ویژگی زیر تشکیل شده است  که ساختار و عملکرد را تشکیل می‌دهد.

  • محاسبات

این ویژگی دیتاسنتر(بیشتر) توسط سرور‌های پیشرفته ارائه می‌شود و از حافظه و قدرت تشکیل شده است، که دقیقاً همان چیزی است که اجرای برنامه‌های CPD را ارتقا می‌دهد.

  • امنیت

امنیت یک عنصر اساسی در دیتاسنتر است، زیرا هدف اصلی آن تضمین این است که اطلاعات یک شرکت درز نمی‌کند یا از موقعیت‌های مختلف مانند سرقت اطلاعات، دسترسی غیرمجاز، بلایای طبیعی، آتش سوزی و غیره رنج نمی‌برد. این ویژگی دیتاسنتر اصلی‌ترین ویژگی آن است.

  • ذخیره سازی

تمام اطلاعات و داده‌های یک شرکت در CPD در پشتیبانی‌های مختلف ذخیره می‌شود. اینها ممکن است نوار‌ها، درایوهای حالت جامد یا چندین نسخه پشتیبان باشند.

بسیاری از شرکت‌های بزرگ، پردازش داده‌های ابری را برای بازیابی و تهیه نسخه پشتیبان از بلایا انتخاب می‌کنند. و در حالی که ابر ممکن است منبع اصلی ذخیره سازی باشد، هزینه انتقال داده‌ها به طور کامل در این حالت اغلب مقرون به صرفه‌تر از ذخیره سازی در محل است.

  • شبکه‌ها

این عنصر به ارتباطات متقابل بین اجزای مرکز داده و محیط خارجی که در آن قرار دارد اشاره دارد. این شامل روترها، سوئیچ‌ها، کنترل کننده‌های تحویل برنامه و موارد دیگر می‌شود.

  • نرم افزار تجزیه و تحلیل

نرم افزار تجزیه و تحلیل عنصری است که امنیت داده‌ها و سهولت استفاده را فراهم می‌کند. محبوب‌ترین ویژگی دیتاسنتر تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده است که هدف تجزیه و تحلیل داده‌های فعلی یک شرکت برای پیش‌بینی‌های هوشمندانه برای آینده را محقق می‌کند.

دیتاسنتر برای چیست؟

در این عصر که استفاده از داده‌ها برای مدیریت  هر شرکتی ضروری است، داشتن امکاناتی که امنیت رایانه و فناوری اطلاعات را تضمین می‌کند.ضروری است.

در بسیاری از نقاط جهان ، به دلیل افزایش حملات رایانه‌ای‌، انتظار می‌رود بازار امنیت سایبری 8.1 درصد رشد کند. هر روز بیش از 350000 حمله بدافزار در جهان رخ می‌دهد و یک شرکت نیز ممکن است به دلایل مختلف دچار از دست رفتن داده‌ها شود که منجر به آسیب به عملیات آن و حتی ضرر مالی زیاد می‌شود.

به این دلایل و دیگر ویژگی دیتاسنتر، امکاناتی مانند مراکز داده به عنصری متعالی برای شرکت‌هایی با هر اندازه‌ای تبدیل شده‌اند.

انواع دیتاسنتر

  1. ردیف 1 یا زیرساخت اولیه

این نوع دیتا سنتر به عنوان Tier 1 طبقه‌بندی می‌شود، به این معنی که حفاظت محدودی در برابر رویدادهای فیزیکی دارد. با این حال، 99.67٪ تداوم خدمات برای مشاغل دارد. این جزء یک ظرفیت واحد است و در برخی مواقع سرویس آن بدون اطلاع قبلی قطع  و بر جریان داده‌ها و فرآیندهای تجاری تأثیر بگذارد.

  1. ردیف 2 یا زیرساخت ظرفیت اضافی

سطح تداوم آن 99.74 درصد است و محافظت بهتری در برابر حوادث فیزیکی ارائه می‌دهد. ظرفیت اضافی به سیستم کف بالا و ژنراتورهای کمکی آن اشاره دارد. مانند مرکز داده Tier 1، می‌تواند در سرویس خود وقفه ایجاد کند.

  1. لایه 3 یا زیرساخت همزمان

این نوع امکانات از امنیت بالاتری برخوردار بوده و تنها در هنگام تعمیر و نگهداری دچار وقفه می‌شوند. همچنین در برابر هر گونه احتمال فیزیکی محافظت می‌شود. دارای اجزای ظرفیت اضافی، توزیع مستقل چند مسیری و سیستم تبرید پیشرفته‌تر است.

  1. لایه 4 یا زیرساخت تحمل خطا

ویژگی دیتاسنتر لایه ۴ این است که از نظر تحمل خطا بالاترین است و 99.99% تداوم را ارائه می‌دهد. بهتر از همه، آنها فقط یک بار در سال خدمات شما را به مدت 26 دقیقه (کمترین حاشیه) قطع می‌کنند.

از جمله ویژگی‌های اصلی  آن می‌توان به اجزای ظرفیت اضافی و توزیع مستقل با مسیرهای متعدد اشاره کرد. علاوه بر این سیستم خنک‌کننده آن از سطح بالایی برخوردار بوده و دارای شبکه‌های فیبر  مکمل می‌باشد.

علاوه بر این نوع طبقه بندی، دیتا سنتر‌ها را می‌توان به صورت زیر نیز دسته‌بندی کرد:

  1. مرکز داده سازمانی

ساخت و کارکرد آن صرفاً برای رفع نیاز‌های ذخیره‌سازی  و امنیتی یک شرکت است. به طور معمول، امکانات در یک منطقه انحصاری در همان شرکت واقع شده است. بهره‌برداری، نگهداری و نظارت آن توسط متخصصان داخلی انجام می‌شود.

  1. مکان یابی مرکز داده

می‌توان گفت که این نوع دیتاسنتر کم درآمد است. ارائه‌دهنده سیستم تنها مسئولیت تسهیل نصب را بر عهده دارد، در حالی که همان شرکت مسئول مدیریت اجزای مختلف است.

  1. مرکز داده خدمات مدیریت شده

برخلاف مرکز داده کولوکیشن، در این نوع، شرکت به طور کامل سرویس CPD را اجاره می‌کند. یک ارائه دهنده خارجی سیستم‌ها را قرار می‌دهد، اما از کل عملیات نیز مراقبت می‌کند.

  1. مرکز داده در فضای ابری

این نوع دیتا سنتر کاملاً با تمام مواردی که قبلاً در مورد آنها توضیح دادیم متفاوت است، زیرا زیرساخت یا محل اقامت فیزیکی ندارد. تمام داده‌ها و برنامه‌ها در فضای ابری محافظت می‌شوند که به طور مرتب توسط خدمات یک ارائه‌دهنده خارجی ارائه می‌شود.

4 ناحیه امنیتی اساسی برای مرکز داده شما

یک دیتاسنتر به لایه‌های امنیتی مختلفی نیاز دارد که از زیرساخت در برابر تهدیدات یا نفوذ خارجی محافظت می‌کند و اگرچه منطقه میزبانی یک مرکز داده باید دارای نظارت تصویری و کنترل دسترسی و امنیت محیطی باشد، اما اطمینان از چهار منطقه اصلی امنیتی زیر نیز حیاتی است.

  • امنیت محیطی

این لایه یا ناحیه حفاظتی دارای سه هدف اساسی توقف، شناسایی و تاخیراست. این ویژگی دیتاسنتر می‌تواند شامل موانع فیزیکی مانند نرده‌ها یا حصارها تا تاکتیک‌های داخلی پیچیده‌تر برای جلوگیری از حملات سایبری باشد. این منطقه اول شامل همه چیز لازم برای محافظت از دیتا سنتر است.

  • امنیت در تاسیسات

بر خلاف امنیت محیطی، امنیت تسهیلات به تمام حفاظت‌های نزدیک به مراکز داده اشاره دارد. این کار با محدود کردن دسترسی به منطقه اقامتی انجام می‌شود تا از ایجاد آسیب تصادفی یا عمدی کسی جلوگیری شود.

تسهیلات به سیستم‌های شناسایی و روش‌های تأیید نیاز دارند تا هیچ فردی خارج از کنترل و نگهداری دیتاسنتر نتواند به آن دسترسی داشته باشد.

  • امنیت اتاق کامپیوتر

این منطقه امنیتی مسئول محدود کردن دسترسی به مرکز داده از طریق روش‌های متعدد تأیید و نظارت بر دسترسی‌های غیرمجاز است. به طور مشابه، این لایه افزونگی انرژی و ارتباط را تضمین می‌کند.

امنیت اتاق کامپیوتر می‌تواند از ساده‌ترین استفاده از رمز‌های عبور تا فناوری پیشرفته مانند احراز هویت بیومتریک متغیر باشد.

  • ایمنی رک

این آخرین لایه امنیتی است که به دنبال به حداقل رساندن تهدیدات داخلی است که می‌تواند باعث نشت اطلاعات توسط شخصی در داخل شرکت شود.

تنها در سال 2020، حملات زیادی به شرکت‌ها صورت گرفت که محرمانه بودن داده‌های آنها را به خطر انداخت. بنابراین، امنیت رک را نباید نادیده گرفت، زیرا هر حادثه‌ای به دلیل خطا یا دلایل عمدی به معنای خسارات مالی هنگفت است.

در پایان

حال که با دیتا سنتر و ویژگی‌های آن آشنا شدید، اگر قصد راه‌اندازی آن  برای حفظ داده‌های خود را دارید، به سایت آمادسیستم مراجعه کنید.

سایت آمادسیستم به پشتیبانی از تیم مهندسی قوی خود به شما در راه اندازی دیتا سنتر برای ذخیره سازی داده‌های شرکت شما کمک می‌کند. اگر هر گونه سوالی راجع به دیتاسنتر دارید با تیم پشتیبانی آماد‌سیستم تماس بگیرید.

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

مشاوره رایگان تلفنی
026-34705574