اهمیت نوع روکش کابل شبکه هنگام خرید

خانه    بلاگ      اهمیت نوع روکش کابل شبکه هنگام خرید
اهمیت نوع روکش کابل شبکه

اهمیت نوع روکش کابل شبکه را نباید نادیده گرفت. روکش کابل به عنوان یک لایه پوششی بر روی کابل استفاده شده، تا آن را در مقابل خراشیدگی، خط و خش و حملات خارجی محافظت کند. این روکش از جنس پلاستیک، تفلون، پی وی سی و … خواهد بود.

علاوه بر محافظت فیزیکی، روکش می تواند برخی از موارد مهم مانند افزایش سرعت انتقال داده و کاهش تداخل الکترومغناطیسی را کنترل کند. در کل، استفاده از روکش در کابل شبکه سبب پایداری شده و عمر مفید کابل را بهبود می بخشد. در این مقاله خواهان بررسی اهمیت روکش ها می باشیم، لطفا با ما همراه شوید.

چرا برای کابل شبکه از روکش استفاده می کنند؟

در بررسی اهمیت نوع روکش کابل شبکه قصد داریم، به این نکته اشاره کنیم، که چرا کابل به روکش نیاز دارد، به آیتم های زیر توجه نمایید؛

  • حفاظت مکانیکی: روکش برای کابل شبکه علاوه بر زیبایی و حفظ ظاهر، از خراب شدن و آسیب دیدن کابل جلوگیری می کند. روکش باعث مقاومت کابل در برابر ضربه، کشش و فشار می شود و پوشش ایمنی آن را افزایش می دهد.
  • مقاومت در برابر خوردگی: روکش کابل باعث می شود، که کابل در برابر خوردگی و عوامل آب و هوایی نظیر رطوبت، گرد و غبار و تغییرات دما مقاوم باشد. این خصوصیت بسیار مهم است، زیرا شبکه ها معمولاً در محیط های صنعتی یا فضاهای باز نصب می شوند. زمانی که در رابطه با اهمیت نوع روکش کابل شبکه صحبت می کنیم، دقیقا منظور چنین آیتمی است.
  • مقاومت الکتریکی: روکش کمک می کند، تا الکتریسیته و سایر نوفه های الکترومغناطیسی در ارتباط با کابل کاهش یابد. این امر باعث حفظ کیفیت و سرعت انتقال اطلاعات در شبکه نیز شده است.
  • حفاظت از شبکه در برابر حیوانات و حشرات: استفاده از روکش کابل شبکه می تواند از ورود حیوانات موذی (مارمولک و …)، حشرات و آفات به داخل کابل جلوگیری کند. متاسفانه حشرات و بعضی از حیوانات می توانند به کابل آسیب وارد کنند و عملکرد شبکه را با مشکل مواجه سازند. این آیتم به خوبی اهمیت نوع روکش کابل شبکه را بیان می کند .
  • راحتی نصب و استفاده: با وجود روکش، کابل در دسترس قرار دارد و می توان آن را مطابق با شرایط محیط نصب نمود و یا تغییری در حالت قرار گیری آن ایجاد کرد، از این رو پروسه نصب با وجود جاکت یا روکش کابل راحت تر شده است.
  • ایجاد تنوع ظاهری: روکش ها دارای طرح و رنگ های مختلف هستند و باعث شده تا پروسه کابل کشی و سیم کشی با دقت بیشتری فراهم شود و قادر به تشخیص کابل ها از دیگر باشیم.

موارد بالا به خوبی بیان کننده اهمیت نوع روکش کابل شبکه هستند.

بیشتر بخوانید: پچ پنل لودد و آنلودد چه تفاوتی دارند ؟

متریال مختلفی که روکش کابل را با آن می سازند

در رابطه با اهمیت نوع روکش کابل شبکه لازم بوده، تا به متریالی که برای ساخت روکش مورد استفاده قرار می گیرد، اشاره کنیم. به موارد زیر توجه نمایید؛

۱. روکش پلی اتیلن (PE):

روکش پلی اتیلن یکی از رایج ترین روکش های استفاده شده برای کابل شبکه است. PE ماده ای پلاستیکی با خصوصیت های مختلفی مثل؛ مقاومت در برابر نور خورشید، ضد آب بودن، مقاومت در برابر تابش UV و مقاومت مکانیکی برجسته است. این روکش معمولا در فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرد و حفاظتی مناسب برای کابل در برابر عوامل جوی سخت فراهم می کند.

۲. روکش الاستومری:

روکش الاستومری از ماده ای انعطاف پذیر و مقاوم به نام الاستومر ساخته شده و از ویژگی هایی مانند انعطاف پذیری، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و سختی مطلوب برخوردار است. از این رو گزینه ای مطلوب برای ساخت روکش کابل می باشد.

۳. روکش رابری:

روکش رابری از ماده ای مرغوب و مقاوم به نام رابر ساخته شده است. این روکش انعطاف پذیری و استحکام مکانیکی بالایی دارد و در دمای بالا و پایین عملکرد خوبی از خود نشان می دهد. همچنین، روکش رابری مقاوم در برابر روغن ها، آب و حلال های شیمیایی است. به همین دلیل از آن به عنوان روکش برای کابل های صنعتی استفاده می نمایند و برای استفاده از آن در فضای باز با مشکل مواجه نیستیم.

۴. روکش PE کراس لینک:

روکش PE کراس لینک نوعی پلی اتیلن است که از طریق عملکرد خاصی به مولکول های دیگر متصل می شود و بستری مقاوم تر و پایدارتر را روی کابل ایجاد می کند. این روکش خصوصیات پلی اتیلن را ارتقا می دهد و مقاومت بیشتری را در برابر فشار مکانیکی فراهم می نماید. اهمیت نوع روکش کابل شبکه وابسته به متریال بکار رفته شده در ساخت روکش است و این ماده جزو بهترین ها می باشد.

۵. روکش PVC برای کابل برق:

روکش PVC یا پلی وینیل کلرید برای کابل های برق استفاده می شود. این روکش از ویژگی هایی همچون؛ مقاومت بالا در برابر نور خورشید، ضد آب بودن و قیمت مناسب بهره مند است. همچنین، PVC برای حمایت از کابل در برابر تداخل الکترومغناطیسی نیز مؤثر خواهد بود.

  • روکش ضد حرارت بدون هالوژن:

روکش ضد حرارت بدون هالوژن معمولا برای کابل هایی استفاده می شود که در محیط هایی با دمای بالا قرار دارند. این روکش بدون هالوژن به معنای خنثی بودن روکش در رابطه با تولید مواد سمی و آلوده کننده هنگام سوختن است، به همین خاطر در صورت حریق، تولید دود و گازهای سمی را کاهش داده و میزان خطر را کم می کند .

  • روکش های ضد حرارت و برودت:

روکش های ضد حرارت و برودت معمولا برای کابل هایی استفاده میشود که در محیط های با دمای بسیار بالا یا بسیار پایین عمل می کنند. این روکش ها قابلیت فعالیت و مقابله با گرما یا سرمای شدید را دارند و از کابل در برابر تغییرات دمایی حفاظت می نمایند. در مبحث اهمیت نوع روکش کابل شبکه، باید گفت که این گونه روکش ها به شدت مناسب هستند.

  • روکش شیرینگ حرارتی:

این نوع روکش برای حفاظت از کابل در برابر حرارت های شدید و محیط های پر حاشیه استفاده می شود. روکش شیرینگ حرارتی به صورت یک لایه نازک طراحی شده، که قابلیت هایی مثل؛ عایق برقی و عایق حرارتی را به کابل اضافه می نماید.

  • روکش ضد سایش یا جوراب کابل:

روکش ضد سایش یا جوراب کابل از مواد خاصی تهیه می شود که عمر مفید کابل را در مقابل سایش و سایر تماس های مکانیکی بیشتر می کند. این نوع روکش به خصوص برای کابل هایی که در محیط هایی با تنش مکانیکی بالا مورد استفاده قرار می گیرند، مناسب است.

بیشتر بخوانید: بررسی استانداردهای رک شبکه و ابعاد آن

  • نوار فومروکش نسوز سیلیکونی:

روکش نوار فومروکش نسوز سیلیکونی برای حفاظت از کابل در مقابل حرارت بالا استفاده می شود. در شرایطی مثل محیط های صنعتی که گرما کابل ها را تهدید می کند، می توان به سراغ این محصول رفت.

موارد بالا متریالی بودند، که از آن ها برای ساخت روکش کابل استفاده می شود و قطعا اهمیت نوع روکش کابل شبکه تحت تاثیر قرار می دهند.

متریال مختلفی که روکش کابل را با آن می سازند

روکش کابل شبکه چه تاثیری در عملکرد آن دارد؟

زمانی که اهمیت نوع روکش کابل شبکه را مورد بررسی قرار می دهیم، دقیقا منظورمان اثراتی است، که در آیتم های زیر به آن ها اشاره شده می کنیم:

  1. حفظ کیفیت سیگنال: روکش کابل به عنوان یک پوشش عایقی بر روی سیم های داخلی کابل قرار می گیرد و از کیفیت سیگنال عبوری از کابل نگه می دارد. این عملکرد به دلیل جلوگیری از نفوذ نویز الکترومغناطیسی و تداخلات خارجی به سیم ها انجام می شود.

از جمله اهمیت نوع روکش کابل شبکه، تضمین کیفیت سیگنال در انتقال داده ها است.

  1. محافظت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی: روکش کابل به عنوان یک لایه محافظ در مقابل تداخلات الکترومغناطیسی بین کابل ها عمل می کند.

این تداخلات ناشی از نفوذ سیگنال های الکترومغناطیسی از کابل های مجاور به وجود آمده، که توسط روکش کابل کاهش می یابند. با وجود یک روکش مناسب برای کابل شبکه، با حفظ کیفیت سیگنال و جلوگیری از خطاها در انتقال داده ها مواجه می شویم.

  1. جلوگیری از هدر رفت داده: روکش کابل با پوشش و حفظ ساختار کابل، جلوی هدر رفت داده (Data Loss) را می گیرد. چرا که کابل با روکش مناسب می تواند در برابر نفوذ یا خروج غیرمجاز داده ها مانند یک معبر یا سد عمل کند. این آیتم بیانگر اهمیت نوع روکش کابل شبکه چنین می باشد.
  2. کاهش نویز: از جمله اهمیت نوع روکش کابل شبکه، حذف نویز هاست. روکش کابل می تواند نویزهای خارجی و الکترومغناطیسی را با جذب نماید و از نفوذ آن ها بکاهد. با حذف نویزهای خارجی در کابل، مسیریابی برای سیگنال بهبود یافته و با حفظ کیفیت سیگنال مواجه می شویم و دیگر خبری از خطاها و تداخلات الکترومغناطیسی نخواهد بود.

روکش کابل شبکه با بهبود حفاظت فیزیکی و الکتریکی کابل، می تواند تأثیر مستقیم و مثبتی روی عملکرد کلی شبکه داشته باشد و سبب ایجاد تجربه کاربری بهتر و پایدارتر در استفاده از شبکه ها می شود، از این روست که در رابطه با اهمیت نوع روکش کابل شبکه صحبت می نماییم، چرا که نوع روکش فوق العاده مهم است و اثراتی را با خود همراه دارد.

بیشتر بخوانید: خرید رک سرور

کلام آخر

در این مقاله هدف ما بررسی اهمیت نوع روکش کابل شبکه بود، برای این منظور به آیتم هایی همچون انواع روکش کابل شبکه و اثرات متریال موجود در روکش بر سیستم شبکه اشاره نمودیم. برای برپایی یک سیستم شبکه به تجهیزات سیسکو و رک شبکه نیاز داریم، که مجموعه آماد سیستم بهترین آن ها را با قیمتی مناسب در اختیارت قرار می ده

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

مشاوره رایگان تلفنی
026-34705574