بررسی روکش کابل شبکه (لن) + تفاوت انواع روکش کابل LAN

خانه    بلاگ      بررسی روکش کابل شبکه (لن) + تفاوت انواع روکش کابل LAN
بررسی روکش کابل شبکه (لن) + تفاوت انواع روکش کابل LAN

کابل شبکه به عنوان یکی از اجزای اصلی در شبکه ها می باشد که وظیفه نقل و انتقال را بر عهده دارد. این کابل ها را در شبکه های سیمی مورد استفاده قرار می گیرد. برای نقل و انتقالات میان دستگاه ها در شبکه به یک بستر ارتباطی نیاز است.

روکش کابل شبکه جدای اینکه کار محافظت از کابل ها را انجام می دهد، همینطور از اتصال کردن برق و از بین رفتن آن جلوگیری می کند و با توجه به منعطف بودن آن، این کار را به خوبی انجام می دهد و یکی از بهترین گزینه ها برای حفظ و سالم نگه داشتن کابل ها می باشند.

بستر ارتباطی که به شکل معمول مورد استفاده قرار می گیرد کابل های شبکه هستند. مهمترین وظیفه کابل ها انتقال اطلاعات می باشد. برای نگهداری از این عضو شبکه از روکش استفاده می کنند. در ادامه قصد داریم به بررسی روکش کابل شبکه بپردازیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید

کاربرد و بررسی روکش کابل شبکه

همه ی ما به این موضوع واقف هستیم که روکش ها به عنوان بیرونی ترین لایه کابل شبکه به شمار می روند. وجود روکش کابل باعث می شود که کابل ها در برابر مواردی مانند نور خورشید، حرارت، چسبندگی، رطوبت، پوسیدگی، ساییدگی محافظت شوند. وجود این روکش ها باعث می شود که کابل ها با همدیگر اتصال پیدا کنند.

همین امر باعث شده که طراحی آن ها به شکلی انجام بگیرد که در کنار انعطاف پذیری از مقاومت بالایی نیز برخوردار باشند. در مقابل برای کابل های زوج به هم تنیده نیز روکش هایی را مشاهده می کنیم که به صورت درونی هستند. این روکش ها وظایفی نتفاوت از روکش های بیرونی دارند.

مشاهده محصولات

این نوع از روکش کابل شبکه به دور هر کدام از سیم های زوج یا دور تمام آن ها پیچیده می شوند که باعث می شوند از ورود نویز همچنین تداخل الکترومغناطیسی که موجب برور اختلالات می شوند جلوگیری می کنند. معمولا این نوع از روکش های کابل را با عنوان فویل یا شیلد معرفی می کنند.

کاربرد و بررسی روکش کابل شبکه

انواع روکش های شبکه کابل

کابل های شبکه برای اینکه بتوانند در مقابل عوامل بیرونی دوام بیاورند نیاز دارند یک لایه حفاظتی ازر آن ها پشتیبانی کند. در واقع کابل های شبکه مجهز به دو نوع روکش هستند در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

_روکش کابل شبکه پی وی سی

روکش های پی وی سی یکی از مدل های پرطرفدتر است که به شکل گسترده ای برای کابل های شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر کابل های شبکه می توانیم این روکش ها را برای کابل های برق هم ببینیم. دلیل استقبال از این نوع روکش قیمت مناسب و انعطاف پذیری بالای ان می باشد.

معمولا از این نوع روکش کابل در ئلتاژهای پایین استفاده می کنند. نکته ای که درباره با این نوع روکش رجود دارد این است که در برابر تابش نور آفتاب، حرارت مقاومت بالایی ندارد.

همچنین از قابلیت اشتعال بالایی برخوردار است. ساختار کلریدی روکش کابل شبکه پی وی سی باعث شده که در ولتاژهای بالا امکان آتش سوزی در آن وجود داشته باشد. در صورت اشتعال این نوع از روکش گازهای سمی از خود تولید می کنند.

_روکش کابل شبکه LSZH

اگر به دنبال یک روکش با ایمنی بالا هستید می توانید مدل LSZH را انتخاب کنید. همانطور که گفتیم یک لایه نگهدارنده بسیار ایمن می باشد که در ساختار آن عناصر هالوژن به کار نمی برند. این روکش ها فاقد ساختار کلریدی هستند و در صورت اشتعال از خود گاز سمی تولید نمی کنند.

با توجه به قدرت اشتعال پذیری پایین آن می توانید از این نوع روکش برای مصارف سنگین و کابل هایی با ولتاژ بالا استفاده نمایید. دلیل استفاده ازاین روکش عدم انتقال آتش به دیگر نقاط کابل است. این روکش ها در مقایسه با دیگر نمونه ها از قیمت نسبتا بالایی برخوردار است.

روکش کابل شبکه LSZH در انوذع مختلفی تولید می شوند، مانند مدل پی وی سی در مقابل عوامل محیطی و طبیعی نظیر رطوبت، گرما، سرما، بارندگی، برف و …. پایداری بالایی ندارد.

_روکش های کابل شبکه PE

این مدل از روکش کابل شبکه با عنوان پلی اتیلن هم شناخته می شوند. این کابل ها را برای استفاده در فضای بیرونی طراحی کرده اند. این نوع ذوکش کابل شبکه در واقع ترکیبی از پلی اتیلن و پی وی سی یا LSZH می باشد. زمانی که این دو روکش با هم ترکیب شده و در کنار همدیگر قرار می گیرند مقاومت آن به مقدار زیادی افزایش پیدا می کند. بنابراین می توانید از آن در سرما، رطوبت، تابش نور خورشید و … استفاده کنید.

 

تفاوت روکش کابل‌ شبکه‌ PVC و LSZH

همانطور که قبلا اشاره کردیم روکش های کابل‌ شبکه‌ PVC و LSZH دارای تفاوت هایی با همدیگر هستند. مهمترین ویژگی پی وی سی قیمت پایین آن می باشد اما از مقاومت بسیار کمی برخوردار است. ساختار کلریدی آن باعث شده که قابلیت اشتعال بسیار بالایی داشته باشد.

در کنار تولید گازهای سمی امکان انتقال آتش به بخش های دیگر را دارد. همین امر باعث می شود که آتش را به همه جای شبکه انتقال دهند. در مقابل آن کابل LSZH وجود دارد که فاقد ساختار هالوژنی می باشد قابلیت اشتعال پذیری در این نوع روکش کابل شبکه نزدیک به صفر می باشد.

معمولا از این نوع روکش برای مصارف بسیار سنگین در ولتاژهای بالا بهره می گیرند. یکی ذیگر از تفاوت های آن قیمت این نوع کابل ها در مقایسه با مدل پی وی سی می باشد.

معمولا از روکش های پی وی سی برای مصارف خانگی و گیم نت ها استفاده می کنند. به این دلیل که اماکن نام برده از ولتاژهای سنگین استفاده نمی کنند. کابل های شبکه دارای روکش LSZH را معمولا برای دیتاسنترها و شرکت های بزرگ به کار می برند این نوع کابل ها دارای مقاومت بالایی هستند. روکش های PE را به دلیل مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر عوامل بیرونی در محیط های سرباز و بیرونی استفاده می کنند.

تفاوت روکش کابل‌ شبکه‌ PVC و LSZH

سخن پایانی

در این مبحث سعی کردیم به بررسی روکش کابل شبکه (لن) + تفاوت انواع روکش کابل LAN بپردازیم. در هنگام انتخاب این نوع کابل ها باید نهایت دقت را به خرج داده و کابل های شبکه را بر اساس نیاز و محلی که قرار است از آن ها استفاده کنید انتخاب نمایید. گروه آماد سیستم به عنوان یکی از تولیدکنندگان حرفه ای در این زمینه مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار می دهد تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

مشاوره رایگان تلفنی
026-34705574